17 September 2012

Ile de Re


Lauantaina lähdettiin Jan:in ja Marian kanssa pyörällä Ile de Re saarelle, joka sijaitsee La Rochellesta hieman luoteeseen. 30-40 minuutin päässä pyörällä kuljettaessa. Saari on tosi hieno paikka monine rantoineen ja satamoineen. Paljon on katukahviloita ja ravintoloita meren rannalla ja satama-alueilla tyypilliseen rannikkokaupungin tapaan. Pyörällä saaren kiertäminen on ehkä paras tapa, koska melkein koko saaren pääsee ajamaan rannikkoa pitkin ympäri. Autolla kulkeminen on hankalampaa. Me pyöräilimme vaan noin puolet saaresta ja kokonaismatkaksi kämpältä tuli noin 40 kilometriä eli saarta ei hirveän nopeasti kierretä kokonaan. Saarelle menee iso silta, noin 4 kilometriä pitkä, ja ennen kun lähdimme saarelta kävimme pulahtamassa mereen.




Tässä satamassa me pysähdyttiin katukahvilaan viinille ja Galettes:ille (lätyn tyylinen, täytetty. Täytteen saa tietysti valita)



Kun pääsimme takasin La Rochelleen Ile de Re:ltä Maria lähti kotiin, mutta me Jan:in kanssa jäätiin keskustaan vanhaan satamaan syömään Moules-frites eli simpukoita ja ranskalaisia ja tietysti ne huuhdottiin kurkusta alas valkoviinillä. Marcus (jenkkiäijä) liitty myös seuraan. 


Moules-frites.


Turisti.


No comments: