24 September 2012

Venemessut

Grand Pavois de La Rochelle eli La Rochellen keskustassa, satamassa ja rannalla järjestetyt venemessut. Sunnuntaina päätettiin Jan:in kanssa käydä katsastamassa, kun yks jenkkiäijä meidän koulusta, Marcus oli töissä kyseisillä messuilla.


Faktoja messuista:

- Alue yli 100 000 neliöö
- Noin 700 venemallia
- 860 kansaivälistä näytteilleasettajaa
- 5 päivää

Tossa ylläolevassa kuvassa satamalaiturille oli tuotu isoimmat veneet näytille. Loput pienemmät oli maalla messualueella. Kaikkiin veneisiin pääsi sisään käymään kunhan otti kengät pois tai laittoi suojukset kenkien päälle. Kalleimpiin veneisiin tarjottiin esittelykierroksia. Ensin kierreltiin noin 30-55 jalkaisia moottoriveneitä. Niissä oli kyllä kaikki mietitty viimeisen päälle, oli grillit, uunit, suihkut, vessat ja auringonottotasot. Viimeisenä mentiin katsastamaan varmaan messujen kallein katamariini. Saatiin noin 30 minuutin esittelykierros brittiherrasmieheltä ja lopuksi jutustelimme hieman työmahdollisuuksista, koska yritys oli juuri vaihtanut omistajaa. Kyseessä oli siis 60 jalkainen katamariini venevalmistajalta Privilege. Saihan taas lisää motivaatiota koulunkäyntiin.

Messut ei kuitenkaan ollut pelkästään täynnä luksusveneitä vaan rannalle oli tehty alue kaikenlaisia vesiurheiluja varten missä esiteltiin mm. vesijettejä, surffilautoja ja kanootteja. Ruokateltassa sai mm. maistella karibialaista ruokaa ja erilaisia rommeja. Tapahtuma oli kyllä kaiken kaikkiaan todellinen must see tapahtuma veneilystä ja purjehtimisesta kiinnostuneille.


No comments: