02 September 2012

Pariisi 2. päivä



Mun hotelli on noin vartin metro matkan päässä Champs Elyseesta. Metro on kyllä paras kulkuväline täällä pitkiä matkoja varten, yllättävän helppo käyttönenhän toi on. Ellei halua maksaa itteensä kipeeks niin kannattaa ottaa hotelli vähän keskustan ulkopuolelta ja kulkee sit metrolla ydinkeskustaan. Tai no, keskusta on niin iso, että todennäkösesti metroa tulee käytettyä joka tapauksessa.

Tänään otin taas metron Champs elyseelle. Eilen kävin Eiffel tornilla ja Riemukaarella niin nyt lähdin Louvrelle päin kävelemään Seinen viertä pitkin. Louvrella olin lähinnä monttu auki kun katteli niitä massiivisia rakennelmia. Louvre on 160 000 neliöllä Pariisin suurin.

Louvrelta kävelin Rue Saint Honorelle, minkä varella oli muutamat hyvät vaatekaupat ja muutenkin katu oli täynnä elämää. Kapea katu oli täynnä kahviloita ja kaikenlaisia pikku puljuja missä myytiin patonkeja sun muuta Ranskalaista evästä. Oikeestaan Louvren lähialue oli aikalailla täynnä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. En yhtään ihmettele miksi Pariisia pidetään yhtenä muodin tärkeimpänä keskuksena, koska valehtelematta ydinkeskustan alueella on joka kolmas kauppa joku Gucci, Louis Vuitton, Prada, Chanel, Dior, Rolex, Hugo Boss, Burberry, YSL, D&G, Pierre Cardin tai Cartier. Siihen vielä lukuisat Zarat ja H&M:t päälle, niin kyllä tarjontaa löytyy.



Kaiken kaikkiaan Pariisi on ihan miellyttävä kaupunki. Aivan kaikkea ei kerkee parissa päivässä näkeen, mutta enköhän mä tänne eksy tässä syksyn mittaan uudestaan.

No comments: